Velkommen

Velkommen til Kennel Leijona

husPå et nedlagt landbrug ved Gudumholm (ca 20 km sydøst for Aalborg) bor vi sammen med vores hunde, Qeesa og Saana. Qeesa er mor til Saana.

Jan arbejder som varmemester ved en boligforening og Nina er friskolesekretær på Lyngbjerggårdskolen. Vores ældste datter, Camilla bor og læser i Aarhus, mens vores yngste datter, Celina bor hjemme og læser i Aalborg.

I 1990 fik vi vores første Finske Lapphund, Salto Heika. Hende forsøgte vi at få parret med en anden dejlig Finsk Lapphund, men Heika gik ikke ind for “arrangerede ægteskaber” og valgte selv sin partner. Det blev en Cocker Spaniel, som levede lidt længere nede ad vejen – og som havde held til at bryde ind i vores have. Det skete faktisk 2 gange. Første gang kom der 7 hvalpe ud af det – og anden gang 5. Vi kaldte den blandede race for “Finsk Cocktail”. Fra det første kuld valgte vi at beholde en tæve, som vi kaldte Koira.

I 2005 besluttede vi, at vi igen ville have en Finsk Lapphund – og det blev så Kello Qeesa. Vi synes, at hun er så dejlig en hund, at vi besluttede os for at forsøge os med avl – denne gang forhåbentligt med en Finsk Lapphund. Vi har været så heldige at få 3 skønne kuld hvalpe med Qeesa som mor. Qeesa er nu gået på pension og datteren, Saana tager over.

Vi vægter sundhed i avl højt – derfor har vi også valgt at få lavet DNA-test på Qeesa – selvom det ikke på daværende tidspunkt var et krav for at få Finsk Lapphund avlsgodkendt.

Siden er det blevet en del af avlsgodkendelsen at få finsk lapphund DNA-testet for PRA (med mindre begge forældre er fri for PRA), så det er Saana selvfølgelig blevet. Desuden er Saana testet for Pompes.

De hvalpe, som vi har fået og håber på at få, gør vi en stor indsats for at få godt socialiseret. For os betyder det, at vi i de første par uger vil give mor og hendes hvalpe ro – men samtidig vænne dem til os. Hvalpene vil fra start blive taget op – også for at vi kan chekce, at de er sunde og raske – men også for at de kan vænne sig til at blive håndteret af menneskehænder. Når det er på plads, vil vi lade andre se og røre ved hvalpene – selvfølgelig under rolige og betryggende forhold.

I de første uger har vi hvalpekassen i stuen. Senere omdanner vi et andet rum i huset til “hvalperum”. Hvalpene kommer så med ind til os på skift og møder på den måde forskelligt underlag at gå på og lyde. Når vejret gør det muligt, vil vi tage hvalpene ud i haven, når de er store nok til det.

Vi ser det som en stor, vigtig opgave at få nogle sunde og socialiserede hvalpe, som vi med god samvittighed kan sende videre til deres nye ejere – men vi ved også, at det kan lade sig gøre: Vi har jo prøvet det med “Finsk Cocktail” og nu også 3 gange med Qeesa og 2 gange med Saana.

Nina har deltaget i Opdrætteruddannelsen og har haft kennelbesøg og er godkendt som bestået “Opdrætteruddannelsen”
Logo opdr-udd

Skriv et svar